Over ons

Van Gils Antiek is ontstaan vanuit een hobby en in zekere zin is dat nog steeds zo. Wanneer ik iets moois zie, kan ik het niet laten om het te kopen. Maar om te kunnen kopen moet ik ook verkopen en zo is de handel ontstaan. Elk stuk is uniek en ik weet dat, waneer ik iets verkoop, ik niet snel en wellicht nooit meer een tweede zal vinden. Het is altijd spannend, ik weet nooit wat ik volgende week in mijn bezit zal hebben.

Met behulp van mijn vrouw Isabelle, zoek ik voor u naar mooie unieke en antieke stukken. Wij vinden het belangrijk dat een stuk een eigen verhaal, een eigen karakter heeft. De geschiedenis van een stuk mag gezien worden: het patina van het hout, sporen van honderden jaren, invloed van het licht, oude aanpassingen, kortom datgene wat het uniek maakt. Bij ons vindt u geen overgerestaureerde stukken of replica's. Wel zorgen we ervoor dat de stukken te gebruiken zijn zoals ze bedoeld zijn.

Omdat onze interesses zeer breed zijn, is onze voorraad zeer divers. Van Gils Antiek heeft antieke meubelen, antiek Nederlands gebruikszilver, antieke sieraden, aardewerk, porselein, Perzische kleden en kussens, schilderijen en grafiek, verzamelobjecten en curiosa uit de 18e, 19e en begin 20e eeuw. We doen helaas geen taxaties/waardebepalingen en kopen niet direct in van particulieren.

Ik hoop u met mijn enthousiasme ook blij te maken met een mooi stuk antiek.

Met vriendelijke groet,

Wilbert van Gils

© 2017 - 2024 Van Gils Antiek | sitemap | rss